ChironAsteroide mellom Saturn og Uranus, oppdaget  1/11 1977 i 3 grader tyr, av Charles Kowal i California. Chiron var sønn av Saturn og Philyra, sønnesønn av Uranus og halvbror til Jupiter. Saturn voldtok Philyra mens begge hadde skiftet ham og var i hesteform. Chiron ble derfor kentaur, halvt hest og halvt menneske.

 

Chiron betyr å skape med hendene. Han var lærer og lærte bort nyttige ting, som å lage våpen, ridning, jakt, gymnastikk og krigskunst, men også å lappe sår, idet han gjorde bruk av både healing, urter og operasjonskniv. Sine dager endte Chiron i et bryllup, der de fulle gjestene kom ut for et slagsmål om damenes gunst. Selv hadde han ikke drukket og plukket opp en av Herkules sine giftige piler, men da han skulle levere den tilbake, mistet han den i foten. Healeren kunne ikke helbrede seg selv, men ofret isteden sin udødelighet til menneskeheten (sammenlign her parallellen til Jesu død). Jupiter belønnet ham for dette ved å plassere han på himmelen som stjernebildet skytten og nettopp pilen er blitt symbolet for dette tegnet.

Chiron representerer nok også det sår som oppstår i den kamp som utspilles mellom vår sjel og personlighet. Etterhvert som personligheten utvikles og lutres skal den videreutvikles som instrument for sjelen og det foregår ikke uten kamp. Det hus og tegn vi har Chiron i kan beskrive hvordan og hvorfor vi får dette sår.

Chiron er antageligvis i forholdsvis nyere tid tilfeldigvis blitt oppfanget av Jupiters eller Saturns gravitasjonsfelt og vil sansynligvis etter en viss tid forsvinne ut igjen av vårt solsystem. Han er derfor en vandrer på tilfeldig besøk, en som banker på. Han styrer dermed dører og vinduer, men også nøkler og nøkkeltidspunkter og det er nøkkelen som er Chirons symbol. I transitt viser Chiron til vendepunkter og helbredelse.

Se Melanie Reinhardt sin bok; Chiron and the Healing Journey

 

 

ASTROLOGISKOLEN HERKULES AS 
Hospitsveien 1C  0789 Oslo  Tlf 22494951 - 99726470