krepsen 60x60Krepsen finner vi fra ca. 22. juni til 22. juli. På sommeren modnes vi ute i varmen og krepsen representerer selve graviditeten, hvor fosteret vokser fram. I dette tegn ligger evnen til å bygge sjelens bolig, eller med andre ord, den kropp våre tanker, følelser og handlinger virker igjennom. I de tilfeller hvor krepsen orienterer seg mot kun den fysiske virkelighet kan bolig og familieliv bli det alt overskyggende tema. Krepsen har ofte et godt utviklet anlegg for de mange gjøremål familieliv innebærer.

 

Månen hersker over dette tegn på et personlig plan og kan gi store trygghetsbehov og følelsesmessige bindinger. Medfølelse og forsiktighet er andre karaktertrekk. Utfordringen ligger i å opplyse tankene og følelsene slik at den mer ubeviste siden av våre liv ikke lenger får for stor innflytelse. Krepsen har i så måte mye å lære av det motsatte tegn, steinbukken. Når krepsen orienterer seg også opp og ut vil den etter hvert kunne si: Jeg bygger et opplyst hus, hvori jeg dveler. Sett fra et sjelelig perspektiv er det Neptun som hersker over krepsen. Neptun bidrar med inspirasjon, idealisme og hengivenhet i dette arbeidet.

 

Krepsen

 

 

 

 

 

 

Herkules viser oss hovedtemaet i dette tegn, gjennom arbeidet med å fange dådyret. Både månegudinnen Artemis og den himmelske jegerske Diana gjorde krav på den og kranglet seg imellom. Herkules leter selv etter den både i de dype skoger og over endeløse sletter gjennom et helt år før han finner den liggende utstrakt ved et stille skogstjern. Han holdt den nært sitt hjerte og bar den i sine armer fram til det hellige sted i Mykene hvor han la den på alteret. De tre som kjemper om dådyret kan forstås som henholdsvis vårt instinkt, intellekt og intuisjon. Herkules representerer intuisjonen eller sjelens stemme som etter hvert skal få overtaket på instinktene. Dette er en utfordring som krever at vi igjen og igjen søker kontakt med vår egen indre stemme og hjertets røst.

 

Stikkord
Kardinalt vanntegn. Violett farge. Sølv. Flegmatisk temperament. Feminin og introvert type. Ukedag mandag. Aspekt, kvadraturet. Fjerde hus. Himmelretning, Nord. Stråle 3, 7. Esoterisk sett søker krepsen mot løven. Kjente personer; Olav Thon, Sylvester Stallone, Diana, Meryl Streep, Hermann Hesse, Robin Williams, Tom Cruise.

 

 

ASTROLOGISKOLEN HERKULES AS 
Hospitsveien 1C  0789 Oslo  Tlf 22494951 - 99726470